esmaspäev, 3. oktoober 2011

Neljas koolinädal

Esmapäeval oli meil kokanduses pakendi esitlemine. Kõigil läks väga hästi, olid ilusad pakendid. Kõige ilusamaks pakendiks valiti Tiia kakao ja ta teenis A plussi.
Loodame, et poistel läks sama hästi ka puutöös. Teised tunnid läksid lennates.
Pärast kooli läksime koori. Ja pärast koori ikka trenni. Mai uisutama ja Nora jalgpalli taga ajama.

Teisipäeval alustasime kunstiga. Seal lõpetasime rahu ja sõja plakatit. Ajaloos uurisime ale- ja põlispõlde. Mängisime rühmades põlde ja põllu ehitamist.

Kolmapäeval oli Nora rühmal inglise keeles töö ning pärast tööd vaatasime filmi. Mai rühmal puudus aga õpeteja ning Sigrid jooksis kahe klassi vahet.
Siis tuli jälle üks töö - Nora prantsuse keele rühmal. See oli jube raske. Ning päeva lõpuks tuli looduses vee kohta veel üks töö. Mai läks poole tunni pealt hambaarsti juurde. Viimaseks tunniks jõudis tervete hammastega tagasi.

Neljapäeval algas LOODUSKLASS. Lahkusime koolist bussidega kell 9.00. Käisime Varbola linnuses. Sõitsime tund aega bussis. Kohale jõudes laius meie ees hiigelsuur ja lai linnus. Uskumatu, et selline ehitis meie oma Eestis aseteseb. Koolis olime jaotanud end kolmeks grupiks. Meie olime kolmandas grupis, seal oli veel Jonny, Fredy, Georg, Martin, Iris ja Lily. Linnuses saime tööülesanded. Meie otsisime stendidelt küsimustele vastused. Poisid maalisid kaardi ning mõõtsid pikkust ja laiust. Iris ja Lily fantaseerisid uskumusi ning meie juht oli Mihkel XII b-st. Vahepeal oli väike puhkus, siis sõime ja jõime ning puhkasime. Pärast kui töö oli tehtud, jõudsime natuke mängida varvast ja värvipotti. Ning lõpuks sõitsime bussiga tagasi. Kooli ees otsustasime, et lähme Prisma ning läksimegi. Seal oli Nora , Mai, Kata, Iris ja Margaret. Pärast läksime kõik oma teed - kes trenni, kes,kooli ja kes hoopis koju. Meil oli väga lõbus päev.

Reedel tegime Varbolas koostatud tööst puhtandi. Hommikul kuulasime natuke Varbolas tehtud interviuud, see oli päris huvitav. Saime palju abistavat infot plakati jaoks. Meie rühmal läks kõige kauem aega. Meil tuli päris ilus. Kindlasti tuli ka teistel. Kahjuks me aga neid ei näinud :(. Lõpus pidime tegema ka teadmiste põhjal etteaste. Meie tegime peale pikka vaidlust luuletuse, mille põhikirjutaja oli Martin. Kindlasti olid ka teiste etteasted toredad. Päev oli üsna lühike. Ja õnneks oli reede ja ees ootas kaks päeva puhkust.

Laupäeval ja pühapäeval läksime Muhku. Seal oli nii ilus sügisene ilm. Aitasime Nora vanematel natuke tööd teha, mängisime jalgpalli ja frisbit. Õhtul tulid külla Oskari ja Oresti pere. Sõime väga maitsvat toitu ja läksime jälle õue. Seal oli küll kottpime, aga Nora väikese õe Margareti rattatulega saime hakkama. Jälle jalgpall ja frisbi. Kui pall või frisbi metsa ära kadus, oli seda päris keeruline leida. Mõned roomasid tükk aega metsa all, et pall leida.

Meil oli väga tore!
Olge tublid!
Ilusat nädalavahetust ning esmapäeval näeme.

Nora ja Mai