laupäev, 30. oktoober 2010

Karl Lastekirjanduse Keskuses ette lugemas




20. oktoobril tähistatakse ettelugemispäeva. Eesti Lastekirjanduse Keskuses lugesid sel päeval ette lugusid Tähekesest 4ndate klasside õpilased. Meie kooli esindas ja astus rahva ette Karl. Kes rahulikult ja muhedalt luges ette 1968. aasta Tähekeses ilmunud Jaan Rannapi loo "Naljapäevad". Aitäh, Karl, vahva olid!
Samal päeval ilmus ka meie kooli ajaleht Casus Belli, kus trükivalgust nägid nelja meie klassi lapse sügismõtisklused.

Kaunis suvepreili läheb jälle puhkusele. Tema jälgedesse astub sügisehärra. Nüüd on külmemad ööd ja päevad pikemad. Nüüd kodust võta korv. Ja mine korja sügisande mälestuseks. Et mälestuseks jääks see kena pilt, sest varsti, varsti talvedaam ka meie maal.
Lily

Oh seda päikest
Päike ei paista sügisel enam nii palju. Kuid kus siis päike on? Ta kutsub sõbrad oma korterisse külla, sööb sügisande ja naudib vabu päevi. Vahepeal käib ta koos lastega RaM kooli sügisnäitusel. Siis näeb päike ka, kuidas teised sõbrad esinevad. Oh seda päikest!
Johanna

Sügise kink
Viimaste magusate mustsõstarde juures askeldades märkan ma pea - sügis on oma kuldsete käte ja hea südamega valmistanud viimase suvekõrvitsa. See on märk sellest, et magus kõrvitsaaeg on läbi.
Iris

Suvekõrvitsa mängud
Suvekõrvitsad on juba küllalt vanad, et kööki rännata. Praepannil meeldib neile lõbusalt sipelgaid mängida. Nad sibavad rõõmsalt panni ühest otsast teise ja löövad üksteist kulliks. Hiljem taldrikul on nad veel mängimisest märjad ja kuumad, aga seda parem.
Hede