teisipäev, 26. aprill 2011

Zoo







Me käisime klassiga loomaaias. Seal oli tohutult loomi ja ka rahvast.
Esimene loom, keda ma märkasin, oli valge kurg. Valgel kurel meeldis mõnusasti õlgede peal pikutada.
Teine loom, kelle ma nurga pealt leidsin, oli metsiga. Metsseale meeldis hoopis varjus magada.
Kui olime juba mõnda aega ringi kõndinud, jõudsime me hallhülge juurde. Hallidel hüljestel pesti basseini ja nad ise olid üsna meeleldi päikese käes, kuid vett soovisid nad ka.
Me käisime ka kitsi vaatamas. Nuubia kaljukitsele meeldis päike. Nuubia kaljukitsel on juba suhteliselt suur väljasuremisoht. Siis me käisime ka kääbuskitsi vaatamas. Kääbuskitsed sõid kõike maast, kuna neil ei ole ju käsi nagu meil, et süüa asju käe pealt.
Me käisime ka piilumas linde. Haned ujusid vees ja neile meeldis päike, nende suled olid jubedalt rasvased. Hanede väljasuremisoht on väga väike. Luiged ulpisid samuti vees, neil oli seal väga mõnus.
Käisime ka ahve vaatamas. Makaakide puuris üks pärdik nokkis teiselt putukaid ja siis sõi need ise ära. Neile vette minna ei meeldinud. Neile meeldis turnida hoopis. Ühele pärdikule meeldis väga liha pugida. Ka nemad kõnnivad toit suus ringi. Kui ma õigesti nägin, siis üks pärdik limpsis puud, ning kui ta ka limpsis, siis arvatavasti sellepärast, et seal võis midagi magusat olla. Kaelusmangabeid on ka ühed ahvid, ka nemad söövad nagu inimesedki ja ringi ronides ka neil on toit suus.
Käisime ka vaatamas elevante, elevantidele päike meeldis küll, aga vahest olid nad varjus ka.
Kui lõvi nägime, siis ta aina pikutas ja poseeris vaatajatele.
Meil oli loomaias väga lahe, muidugi tegime me ka pause.
Kui me hülgeid käisime vaatamas, siis nägime, kuidas üks töötaja libedas käntsa käis.
Karl