laupäev, 19. mai 2012

Rauast kuju tekitas minus idee, et inimesed ei tee enam nii palju tööd, kuna nad on ehitanud masinaid ja automaatseid roboteid. Need masinad ja robotid võivad inimestelt tööd ära võtta. Sellepärast arvan, et inimesed on laisemaks jäänud. Loodan, et seda ei juhtu.Valisin selle pildi, sest ta tõi eesti rahvale esimese medali ja ta võitles kaua, et seda saada ja eesti rahvale uhkust tuua.

Martin

Jalutasin mööda vaikset ja kaunist Viljandit, kuulen kuidas kell lööb ja linnud laulavad. Mind ümbritsevad puud ja põõsad, kuid korraga MAJA. Huvitav, kas see maja on elumaja, muuseum või siis maha jäetud. Lõpuks sain teada, et see on mõis, veel ajast kui sakslased Eestit omasid. Tegelikult nägi see mõis kuidagi väike välja, ma kujutasin ette, et mõis on ikka suur ja võimas täpselt justkui loss. Mõis on tegelikult natuke suurem kui minu maja nii, et nii suur see ka pole. Samuti arvasin, et mõis on rohkem tumedam, selline hallikas. Kuigi minu üllatuseks oli mõis hoopis kollane! Kollane on ilus värv ja ma usun, et talvel oli isegi natuke tore vaadata midagi värvilist keset valget maailma. Kuigi on väga kahju ka inimestest, kes pidid seal tööd rügama.

Lily

Jõgi voolab rahulikult, keegi ei pane seda tähele. Kõigil on kuhugi kiire. Nad ei saa aru, kui tähtis on see jõgi tegelikult nende endi elus. Jõgi mängib linnaelus lavastaja osi. Nii tähtis inimene siiski laval ei käi. Inimeste jaoks on tähtis pealmine. Koorekihi alla ei viitsita piiluda. Kui poleks seda jõge, poleks linna. Jõe peal aerutades võid märgata ajaloolisi objeke nagu näiteks Viljandi ordulinnus. Müür on küll lagunemas. Kuid linnus on see eest ikkagi väga ajalooline koht. Koht, kus meenutada esivanemate piinu. Kuid teiselt poolelt on linnus päikeseloojangu ajal väga romantiline koht. Kuid lähme tagasi jõe juurde. „Kuidas jõgi tekkis?“ küsib väike laps oma ema käest. Emal pole aega vastata ja nii sureb lastes huvi ajaloo vastu. Seda on raske märgata. Mina arvan, et see jõgi on kellelegi väga tähtis. Sõna jõgi ütleb paljugi.

Iris

See, mida siin näete, on viimane maasikas, mida pole maasikasööjad ära söönud, kui sa ei tea, kes on maasikasööjad, siis nad on inimesed, kes on otsustanud hakata maasikaid sööma. Äkki selles seisnebki 2012. Aga see maasikas on eriline. See on teistest suurem ja tugevam. Ma kahtlustan, et see maasikas on maasika kuningas, kes kaitseb viimaseid maasikaid. Maasikkuningas on maasikate viimane lootus. Noh seda arvavad maasikad, kes ei saa aru, et tegemist on pildiga. On maasikad alles tobedad ja lollid organismid, kuigi eks me kõik ole omaette maasikasööjad.

Norman